O produktech

Obrázek pro

Balsamikové octy - cesta ze sudu až na stůl

Nejproslulejší oblastí, ze které pochází nejlepší balsamikové octy, je italská Modena, kde se octy vyrábí už více než 900 let. Slovo „ocet“ je ovšem poněkud zavádějící. Technologie výroby se podobá sp
Obrázek pro

Jamón - španělská sušená šunka

Italové mají své prosciuto, Francouzi jambon, v Chorvatsku pršut a Španělé mají JAMÓN. Tato tradiční španělská sušená šunka je tou nejpoctivější masitou dobrotou, jakou si můžete dopřát. Intenzivní ch
Obrázek pro

Mořské plody

Mořské plody Drobní mořští živočichové nazývaní souhrnně jako mořské plody nebo také dary moře vynikají většinou velmi jemnou chutí s nádechem moře a pevnou strukturou masa. Dary moře mají na prostřen
Obrázek pro

Tajemství výroby italských těstovin

Čím jsou právě italské těstoviny tak jiné? Čím to, že si vydobyly slávu téměř po celém světě? Kdo je někdy ochutnal, jistě souhlasí s tím, že to rozhodně není „nudle“, ale naprosto báječná delikatesa,
Obrázek pro

Výroba a druhy olivových olejů

Za tajemstvím vzniku olivového oleje… Krásné prosluněné středomořské olivové háje, poskytují doslova zelené průzračné zlato. Olivový olej. Jaká je cesta šťavnaté olivy, než se dostane na váš stůl v po