Spaghetti nero di seppia, 500g

Gragnano
43125
Ihned k dodání

129,57

149,01


Množství (ks):

Tradiční italské tenké a dlouhé spaghetti dochucené a obarvené přírodní barvou ze sépií. Mají označení „Trafilata al bronzo“, jsou vyrobeny z exkluzivní tvrdé pšenice, spaghetti se potom nechají pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Jedná se o nejtradičnější přípravu těstovin, díky které si zachovají plnou chuť a hrubší povrch, na kterém všechny omáčky, pesta nebo suga výtečně drží. Hrubá struktura těstovin je způsobena delším sušením, při kterém dochází k jemnému kvašení vrchní vrstvy.

Tyto ručně vyráběné těstoviny pochází z malého města Gragnano ležícího nedaleko Neapole. La Fabbrica della Pasta di Gragnano je rodinná firma s více než 500letou tradicí a své těstoviny vyrábí striktně z přírodních přísad, vody, mouky z tvrdé pšenice a nepoužívá žádná barviva ani aromatické látky.
Díky své legendární tradici se Gragnano stalo domovem těstovin, kterou celebrovalo na mnoha spisovatelů, historiků a básníků a v roce 1845 bylo vyhlášeno králem Ferdinandem II. z Neapolského království za „Město makaronů“. Jedním z hlavních důvodů, proč při koupi těstovin zvolit právě značku Pasta di Gragnano je i ten, že ji Evropská unie označila značkou DPO (Designation of Origin), čímž se dostává maximální záruky zákazníkovi, že kupuje kvalitní těstoviny s dlouholetou spokojeností a zastoupením na trhu.